TOROS ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLERDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR & YENİ TRENDLER ULUSLARARASI SEMPOZYUMU’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI!

Toros Üniversitesi tarafından “Sosyal Bilimlerde Güncel Yaklaşımlar & Yeni Trendler Uluslararası Sempozyumu (International Symposium on Current Approaches & New Trends) 24-25 Haziran 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleştirildi. Sempozyum partnerleri olarak Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Odessa Devlet İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Akademisi, Silifke Ticaret Odası, Türk Uluslararası Eğitimciler Ağı (TIEN), Daffodil Uluslararası Üniversitesi, Malezya Teknoloji Üniversitesi ve Punjab Üniversitesi yer aldı. Toros Üniversitesi, sempozyum kapsamında yurtdışından birçok üniversiteyi ağırlamanın haklı gururunu yaşadı.

Sempozyum  kapsamında güncel konularda özel paneller gerçekleştirildi…

İki gün süren sempozyumun ilk gününde, aralarında başta Toros Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Ömer ARIÖZ’ün de bulunduğu birçok değerli akademisyen tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ömer ARIÖZ, göreve başladığı ilk günden bu yana Toros Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası platformlarda ses getirmesi için bu tür bilimsel etkinliklerin önemine değinerek, sempozyumun hem üniversitenin hem de Mersin’in tanıtımı konusunda oldukça önem arz ettiğini belirtti.

Sempozyumun ilk gününde “Yeşil Mutabakat Sürecinde Kadın Girişimciliği” konulu özel bir panel gerçekleştirilirken, ikinci gününde ise TIEN tarafından “Yüksek Öğretimde Uluslararasılaşma” konulu özel bir panel gerçekleştirildi. Ayrıca sempozyum esnasında başta Toros Üniversitesi ve paydaş kurumların, ardından Mersin’in tanıtımı videolar vasıtasıyla yapıldı.

Sempozyumda  150’den fazla bilimsel bildiri sunuldu…

Sosyal Bilimlerde Güncel Yaklaşımlar & Yeni Trendler Uluslararası Sempozyumu’nda iki gün boyunca sosyal bilimlerdeki güncel konular akademik bir ortamda tartışılarak güncel bilgi ve uygulamaların ilgili kişiler arasında aktarımı sağlandı. Sempozyum kapsamında 150’nin üzerinde akademik yayının sunumu yapıldı ve yabancı ülkelerden toplamda yedi adet davetli konuşmacı, güncel konularda katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı. COVID-19 küresel salgını ve ardından yaşanan toplumsal ve teknolojik dönüşümün bir gerekliliği olarak ortaya çıkan dijitalleşmenin önemine vurgu yapıldı.

Sempozyuma  dünyanın dört bir yanından ilgi gördü…

Sempozyuma ülkemizin yanı sıra Bangladeş, Hindistan, Pakistan, Malezya, Çin, Azerbaycan, Güney Kore, İran, İngiltere, Japonya, ABD, Polonya ve Ukrayna’dan da değerli akademisyenler katılım sağladı. Sempozyumla ilgili haberler; The Bangladesh Today, The New Times ve Daily Industry gibi uluslararası yayın organlarında da yerini aldı.

Pandemi koşullarından dolayı online olarak gerçekleştirilen sempozyumun devamının gerçekleştirilmesi ve böylece uluslararası eğitim kuruluşları arasındaki koordinasyonun ve işbirliğinin geliştirilmesi hedeflendi. Sempozyumun ilk olmayacağı ve bundan sonra da güncel konular üzerine yapılacak sempozyumların gerek Mersin’e gerekse ülkemize bilimsel anlamda katkı sağlayacağı temennisinde bulunuldu.

Bir bir veya daha fazla kişi ve şunu diyen bir yazı '0 UTM Fedke Simpek What HE Has Become? (Before COVID-19) #wm Hiello 1 Y Education S commodity, therefore must be purchased. Once free guarantee by good state, tis now about tuition fees & making profits, and can be achieved when countries become Hubs of He. However, countries Malaysia faced lower government funding for He, thus forcing HEI to become the prism of market-transaction; students as consumers, universities as service providers. Universities are forced into becoming efficient money-making enterprises as they face colossal financial constraints. Yins Laeryone aanOmE Thanis UGC Leeee' görseli olabilir

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi ve şunu diyen bir yazı 'LTRINATRI.N 1N S F Hs Aybala uk Türk Yükseköğretiminde Yüksek Mevcut Durum 200 bin uluslararası öğrenci TIEN TURKISH INTERNATIONAL DUGATORS NETWORK 207 Üniversite 3.325 uluslararası öğretim elemanı 8 Milyon Öğrenci Artırılmış kontenjanlar LỘNIS 160 bin öğretim elemanı Daffodil LTM' görseli olabilir

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 19 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 5 kişi ve şunu diyen bir yazı 'BINGLADESHTODAY ADESH MONDAY, JUNE 28, 2021 3 Daffodil International University co-hosts ISCANT-2021 Daffodil International University ISCANT ส้น International Symposium Current Approaches 2 New Trends the L young Kamruzzaman, New Md. Sabur Khan, Founder Chairman, Board Trustees, Daffodil International University presents Speech Digitizatio urship Post Pandemie trategles' hethe International Social Photo Courtesy conference Finance and Innovation.' görseli olabilir

Bir yazı görseli olabilir

Bir şunu diyen bir yazı 'THE NEWS TIMES MONDAY, JUNE 28, 2021 DIU co-hosts ISCANT-2021 TIMES REPORT Daffodil International University (DIU) co-bosted national symposium Current Approaches New Sciences held 2021 online platform hosted Turkey cooperation other international institutions countries, papers nter- during Founder Speech itthe conterence Post Pandemic days long virtual Chairman, presenteda Digitization and Strategies* spocial session also chaired by Professor Dr. Mohammed Masum Iqbal, Faculty Business and faculty members & young rescarchers, he release papers presented by read.' görseli olabilir

Bir yazı görseli olabilir


Haberlere Geri Git

Öğrenci Bilgi Sistemi

Hazırlık Bilgi Sistemi

Dış İlişkiler

Kalite Yönetim Sistemi

Bologna Bilgi Paketi

Kalite Güvence Sistemi

"